Zpracování masa

řemeslné produkty
co umíme

Naše výrobky

Zpracování masa
Základní informace

O výrobně

Výukový a laboratorní provoz zpracování masa a masných výrobků bude zaměřen na reálnou prezentaci různých technologických postupů a výrobních činností v masozpracovatelském průmyslu. V procesu reálné výroby se studenti seznámí s jednotlivými postupy při zpracování masa od příjmu jatečního masa, bourání masa, zrání masa na hácích, přes chlazení a balení až k expedici masa.

Zpracování masa
Jak to děláme?

Zpracování masa

Kromě postupů v bourání jatečně zpracovaného masa na výsek budou prezentovány i jiné technologie studené přípravy masa i různé druhy tepelného zpracování masných polotovarů. Zpracovávat se zde bude především vepřové, hovězí, skopové, telecí maso, zvěřina a drůbeží maso, jako je kuřecí, kachní, husí či krůtí.    

Složkou této části provozu bude výrobní zařízení pro tepelné úpravy masa a masných výrobků, bude zde používána poloautomatická elektrická udírenská komora. Další metodou zpracování masa bude sušení, které zajistí autonomní elektrická sušárna. Hotové masové výrobky a tepelně upravené masové produkty bude nabízet restaurace, která se stane součástí Výukového centra. 

průřez budovou
prozkoumejte

naše technologie

Chcete vědět, jak se vyrábí sýry, peče chleba nebo vaří pivo? Podívejte se přímo do srdce Potravinářského pavilonu a seznamte se s výrobou potravinových produktů v reálné výrobě. Produkujeme maso, mléko, pečeme chleba a další pečivo, lisujeme oleje i ovocné šťávy, vaříme pivo i marmeládu! 

cs_CZ