Pekárna, cukrárna a výroba těstovin

řemeslné produkty
co umíme

Naše výrobky

Laboratorní provoz
Základní informace

O výrobně

Výukový a laboratorní provoz pekárny s cukrářskou částí a výrobou těstovin bude zaměřený na reálnou prezentaci technologických postupů a výrobních činností. V provozu budou umístěny klasické výrobní technologie produkce chleba a běžného pečiva, jemného pečiva i trvanlivých výrobků. V samostatné chlazené části pekárenského provozu bude instalována studená část výroby cukrárenských výrobků – zákusků. Pečené části cukrárenských výrobků budou zhotovovány v zařízeních na ploše teplé přípravy pekárenské výroby.

Výrobna pokrmů
Jak to děláme?

Zpracování výrobků

Studenti se naučí míchat různé druhy těsta, péct korpusy cukrárenských výrobků a dohotovovat výrobky pomocí náplní, polev, ozdob a použití kusového ovoce. Při dokončování cukrářských výrobků budou používány ruční výrobní postupy dělení vyrobených korpusů, nanášení různých kombinací nádivek a polev na určené plochy výrobků (s přidáváním kusového ovoce, ořechů, marmelád, apod.), povrchové zdobení různým posypem nebo potahovanými vrstvami marcipánu nebo fondánem.

průřez budovou
prozkoumejte

naše technologie

Chcete vědět, jak se vyrábí sýry, peče chleba nebo vaří pivo? Podívejte se přímo do srdce Potravinářského pavilonu a seznamte se s výrobou potravinových produktů v reálné výrobě. Produkujeme maso, mléko, pečeme chleba a další pečivo, lisujeme oleje i ovocné šťávy, vaříme pivo i marmeládu! 

cs_CZ