V této části Výukového centra se studenti budou učit zpracovávat ovoce a zeleninu – především pomocí sušení ovocných a zeleninových výpěstků, lisovat oleje a zpracovávat léčivé rostliny. Provoz bude věnován i výrobě marmelád. V části provozu věnovaném lisovně olejů se studenti naučí zpracovávat olejová semena a léčivé rostliny – od hrubého zpracování a lisování po výsledný produkt a stáčení do lahví.
Ovoce a zelenina
Jak to děláme?
Zpracování ovoce a zeleniny
V rámci výroby marmelád budou studenti zpracovávat rozdrcené nebo odpeckované ovoce a dále je ve speciální varně – vyhřívané míchané nádobě – vařit ve výslednou marmeládu. V sekci věnované sušení ovoce se budou studenti učit sušit ovoce a zeleninu ve třech fázích. Pracovní proces bude veden tak, aby se sušené ovoce co nejvíce podobalo čerstvému.
průřez budovou
prozkoumejte
naše technologie
Chcete vědět,jak se vyrábí sýry, peče chleba nebo vaří pivo? Podívejte se přímo do srdce Potravinářského pavilonu a seznamte se s výrobou potravinových produktů v reálné výrobě. Produkujeme maso, mléko, pečeme chleba a další pečivo, lisujeme oleje i ovocné šťávy, vaříme pivo i marmeládu!